tisdag 14 maj 2013

Arizona part 1, eller tack och lov för jetlag


Morgonpromenad

Efter 22 timmars resa landar jag mitt i natten i ett 27 grader varmt Phoenix. Stupar i säng och kvittrar upp tidigt dagen efter, det är fördelen med jet lag när man reser västerut - att man helt plötsligt blir morgonpigg. Första dagen ägnade jag åt att dricka kaffe, ligga i en solstol vid poolen och åt att köpa ett par nya fina Nike Lunarglide.

Dagen efter åkte vi upp till Sedona som ligger ett par timmar norr om Phoenix, omgivet av häftiga bergsformationer. Jag stack så klart ut och sprang så fort jag kom åt. 29 grader varmt, 1 300 m höjd och torr luft - det kändes, men det var skönt att få röra på sig igen. Min kompis, som bor i Phoenix, lämnade nu av mig hos sina vänner. Ett gäng sköna bohemer där en av killarna, Steve, lämpligt nog jobbar som guide och kan typ allt om nationalparkerna i Arizona. Han skickade ut mig på en riktigt fin cykeltur i går eftermiddag. Sedona påminner lite om Åre på sitt sätt, även om det inte är så mycket folk i den jämtländska byn som tror på aliens eller magnetfält och som konstant röker marijuana. Men vad gäller friluftslivet så finns det även där oändliga möjligheter till roliga aktiviteter: mountainbike, landsvägscykel, vandring, löpning, osv...

Efter en god natts sömn utomhus på verandan hos mina nya vänner (självvalt, det fanns gott om plats inne) så stack vi ut på en jeeptur kl 5 i morse. Det blev en magisk tur, att få se solen gå upp över klipporna var väldigt fint. Dessutom var vi helt själva i området. Early bird catches the worm, som sagt. Jag låter bilderna tala istället för att försöka beskriva.







Idag har jag även hunnit med att åka runt i forsarna i en liten bäck, tittat på lavalandskapet vid Sunset Vulcano norr om Flagstaff och en gammal indianbosättning. Nu slappar jag på motellet i Cameron, en timme från Grand Canyon. Och i morgon är det dags: jag ska till GC! Känns lite overkligt, jag har velat åka dit så länge jag kan minnas.







1 kommentar: